Marijke

Ze waren fantastisch de HOTSPOT-dagen 2015!

Nieuws No Comment

hotspot-dagen-klein

Van vrijdag 6 maart tot en met zondag 15 maart 2015 werd Breukelen weer de HOTSPOT van Stichtse Vecht. Breukelen was tijdens deze dagen dé plek voor mensen die van kunst houden, van muziek en theater maar ook van winkelen en van lekker eten en drinken!

Nog grootser, nog feestelijker, nog aantrekkelijker, nog meer kunstvormen en nog véél meer publiek! Dát was wat we voor ogen hebben met de HOTSPOT-dagen 2015 …en dat is ons gelukt!

Dit waren de redenen om tijdens deze dagen naar Breukelen te komen:

De spraakmakende grote groepsexpositie: na de succesvolle HOTSPOT-dagen 2014 hebben nog meer winkeliers en ondernemers aangegeven hun locatie open te willen stellen als “expositieruimte-waar-mogelijk”. We konden nu rekenen op 60 locaties in centrum Breukelen waar kunst bekeken kon worden! We selecteerden ca. 60 kunstenaars om op deze locaties (kosteloos) hun werk te tonen.

Extra publieks-trekker: we vonden een samenwerking met Theater on Tour. Het laatste weekend van de HOTSPOT-dagen organiseerden zij een super-theaterweekend in Breukelen met diverse theatrale optredens! Ook onze plaatselijke horeca was zeer enthousiast, zij speelde hier op in met speciale theatermenu’s. Bekijk het hier!

Workshops en lezingen: ook dit jaar vroegen we kunstenaars om workshops en lezingen te geven (o.a. op locatie Fysiotherapie Beelen en Galerie XL Peter Leen in Breukelen). Bij de vorige HOTSPOT-dagen werden deze zeer druk bezocht! Nog meer workshops werden verzorgd door Wakker in je Vel, een samenwerkingsverband van holistische praktijken, in het Bonifatiushuis.

Een feestelijk programma i.s.m. de Pauluskerk, de Pieterskerk, de Johannes de Doperkerk. Tijdens de HOTSPOT-dagen kon men genieten van een zeer gevarieerd programma -muziekuitvoeringen, monumentale rondleidingen, lezingen – in de fraaie centrumkerken in Breukelen. Ook de interessante lezingen, o.a. door de conservator van het Van Gogh-museum in Amsterdam, werden druk bezocht.

Een muzikaal programma: gratis uitvoeringen op straat en/of terrassen in Breukelen.

Oók interessant voor de jeugd: in het kader van de HOTSPOT-dagen werkten we d.m.v. een educatieproject samen met RSG Broklede.

Alle aantrekkelijke aanbiedingen en promoties van ondernemend Breukelen maakten winkelen extra tot een feest!

Klik hier om meer te zien over de HOTSPOT-dagen 2015

 

Stichting Het KunstenaarsCollectief Breukelen bestaat uit 5 vrijwilligers. Sinds 2008 organiseren wij evenementen waarbij wij -al dan niet- beginnende kunstenaars een gratis podium bieden. Deze evenementen zijn eveneens gekoppeld aan een goed doel (b.v. het Alzheimercafé, Park Podium, De Boffers, Unicef, Snavelenburg etc.).
Daarnaast willen wij met onze evenementen mensen uit de diverse kernen van Stichtse Vecht bij elkaar brengen; wij willen creativiteit stimuleren en we willen kunst bereikbaar maken voor iedereen.

In 2014 hebben wij voor de eerste keer de HOTSPOT-dagen georganiseerd. Het werd een borrelende en bruisende week in Breukelen, waarin veel te zien en te genieten viel, én te beleven. Voor een impressie:


klik op de link http://youtu.be/YEhO5VUM_lQ

 

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *