Wat doen we zo al

Het Collectief organiseert vanaf 2008 groepstentoonstellingen voor professionele en amateur-kunstenaars. Hierbij bieden wij per keer ca. 10 tot 40 (amateur-) kunstenaars de gelegenheid om te exposeren. Dankzij wisselende sponsoren kon dit exposeren kosteloos plaatsvinden.

Met deze feestelijke kunstmanifestaties bieden wij kunstenaars een gratis platform. Maar er is nòg een mooi aspect aan datgene wat wij organiseren: wij koppelen de evenementen doorgaans ook aan een goed doel.

Even op een rijtje:

bij één van de eerste groepstentoonstellingen (2009) werd werk beschikbaar gesteld t.b.v. een loterij waarvan de opbrengst volledig ten bate kwam van Unicef.

Door het project KUNSTHOUT (2010) is met de verkochte werkstukken, mede dankzij de makers van de kunstwerkjes én mede dankzij veilingmeester drs. Jan-Wolter van den Berg,  ruim € 7.200,00 opgehaald voor het Alzheimercaféproject in Breukelen/Maarssen.

En tegelijk met de groepstentoonstelling KUNST en FEEST in De Danne Ateliers (november 2010), boden wij De Boffertjes, een stichting voor licht verstandelijk gehandicapten, de gelegenheid om het werk dat zij maakten (n.a.v. een door één van ons gegeven schilderworkshop), tentoon te stellen en te verkopen ten eigen bate.

Bij de groepstentoonstelling GEWOON KUNST (2011) in het gebouw van De Danne Ateliers in Breukelen , welke tot stand kwam in samenwerking met de huurders van de Ateliers, vroegen wij de deelnemende kunstenaars om afgedankt serviesgoed te veranderen in kleine unica’s. De opbrengst hiervan ging naar de evenementencommissie van het verzorgingstehuis Snavelenburg in Maarssen.

Project KUNSTDOEK was in december 2012 te zien en te beleven in Galerie XL van Peter Leen. Ook hier weer veel enthousiasme van kunstenaars, veilingmeester en kopers waardoor we een prachtig bedrag ophaalden voor St. ParkPodium t.b.v. de gratis culturele zomerzondag-voorstellingen  in Boom & Bosch in Breukelen.

Stuk voor stuk waren deze kunstfeestjes een groot succes. Wij zijn dan ook trots dat wij genomineerd zijn geweest voor diverse prijzen: de Vechtparel 2010, de Cultuurprijs 2011 én Cultuurprijs 2012 van het Cultuurplatform Stichtse Vecht.

Het één na laatste kunstfeest vond plaats op 26 en 27 april jl.: ook de Koninklijke Supermarkt in het gebouw van De Danne Ateliers, Domineeslaantje 4 in Breukelen werd weer druk bezocht en zeer gewaardeerd.

Ons laatste project: de HOTSPOT-DAGEN in BREUKELEN waren een groot succes.

Kom opwarmen in Breukelen was onze slogan: dat kan natuurlijk altijd, maar van vrijdag 28 februari tot en met 7 maart 2014 én van 6 maart tot en met 15 maart 2015 was deze slogan bijzonder van toepassing. Breukelen werd ruim een week lang dé place to be voor mensen die van kunst houden, van lekker eten en drinken, van gezelligheid en van alle andere goede dingen des levens.  Hoe dit in zijn werk ging? Verder op deze website leest u meer….