ZOMER EXPOSITIE WIJKGEBOUW 2009

Zomers initiatief van Het KunstenaarsCollectief

Noteer vast in je agenda: van woensdag 3 t/m zondag 7 juni 2009 presenteert Het Kunstenaarscollectief  zich in het voormalig Wijkgebouw in Breukelen met een veelzijdige expositie van 13 exposanten uit de regio.
Het Kunstenaarscollectief (voorheen Marhaba genaamd) organiseerde in december al eerder een dergelijke tentoonstelling, welke door zeer veel belangstellenden werd bezocht. De wethouder van Cultuur te Breukelen, heer Gerjet Wisse, was zeer enthousiast over het initiatief, zo vertelde hij bij die gelegenheid in zijn openingsspeech. Dermate enthousiast is hij, dat hij ook dit keer de expositie zal openen.
En dat hij niet de enige is die waardering heeft voor het initiatief blijkt uit het feit dat deze expositie mede mogelijk gemaakt is door de ondersteuning van de Woningbouwvereniging Vecht & Omstreken en de Rotary Maarssen Breukelen.

Het KunstenaarsCollectief staat open voor professionele kunstenaars, maar het accent ligt vooral op amateurs met expositiekwaliteit. Kunst hoeft niet elitair te zijn en moet voor iedereen toegankelijk zijn, is de mening van Het KunstenaarsCollectief.
Én betaalbaar, zodat echte kunst in de gewone huiskamers terecht kan komen. Het expositieweekend is dan ook gratis toegankelijk voor iedereen, die geïnteresseerd is in kunst. Er zijn schilderijen te zien, keramiek, textiel en tekeningen.
Het KunstenaarsCollectief staat voorts nadrukkelijk open voor mensen van alle culturen en achtergronden. Bij een volgende expositie en/of kunstmanifestatie zal dit aspect dan ook zeker aan bod komen.
Kinderen nemen ook een plaats in tijdens deze expositie. Zo zullen verschillende scholen en kinderopvangorganisaties tekeningen laten maken door kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. De mooiste tekeningen krijgen een speciale plaats in de expositie. De diverse klassen die meegedaan hebben krijgen op een leuke manier een informatieve en educatieve rondleiding om hen ook kennis te laten maken van de verschillende vormen van kunst.
Bent u nieuwsgierig gemaakt? De expositie is vanaf woensdag 3 juni a.s. al te bezichtigen. Loop gewoon even binnen in het Wijkgebouw, doordeweeks, in het weekend, of op vrijdagavond, de officiële openingsavond, want dan zijn er hapjes en drankjes en muziek! U bent van harte welkom.
De tentoonstelling zal feestelijk geopend worden op vrijdag 5 juni a.s. om 19.30 uur. Verdere openingstijden: woensdag, donderdag en zaterdag van 12.00-19.00 uur, vrijdag van 12.00 – 22.00 uur, en zondag van 12.00-16.00 uur.
Plaats: Wijkgebouw Breukelen, Wilhelminastraat 45. Entree: gratis.
Voor informatie kunt u bellen met Bernardien Termaat 0346 263426 of Marijke Plas 0346 266657.