KUNST&FEEST 2010

 

 

Burgemeester Mik opent de groepsexpositie

EXPOSITIES EN MINI-WORKSHOPS

 

IN “DE DANNE ATELIERS”

(voorheen praktijkschool De Danne)

DOMINEESLAANTJE 4 in BREUKELEN

– VRIJDAG 26 NOVEMBER T/M DINSDAG 30 NOVEMBER 2010 –

KOM MEEGENIETEN!

De feestelijke start van de expositie Kunst & Feest vindt plaats op vrijdag 26 november a.s. om 17.00 uur. De burgemeester van Breukelen de heer G. Mik zal de opening verrichten, samen met galeriehouder Peter Leen. Vervolgens zal de voorzitter van Wijkcomité Midden de opening verrichten van het Publieksatelier.

Het wordt een feestelijke gebeurtenis, waarbij veel valt te genieten. Er is muziek: u kunt o.a. genieten van Pieter Adriaans, Peter Dam en Harm van Os. Cees Samson verrast u met zijn gedichten, er zijn hapjes en drankjes en natuurlijk is er van alles te zien en te bekijken.  Want er is werk van maar liefst 30 kunstenaars te bewonderen! Ook is er een extra tentoonstelling van werk van de Boffertjes. Bovendien kunt u zelf met kwast en verf uw creativiteit kwijt om ter plekke een gezamenlijk kunstwerk te maken in het Publieksatelier!

En na de feestelijke opening gaat het feest verder, want op zaterdag 27 en zondag 28 november a.s. gebeurt er ook van alles in De Danne Ateliers tijdens de Doe Dagen. Zo kunt u ook zelf aan de slag tijdens de mini-workshops!

Kijkt u liever in alle rust dan bent u op maandag 29 november en dinsdag 30 november ook van harte welkom!

Openingstijden:

vrijdag 26 november                             –  17.00 – 21.00 uur

zaterdag 27 en zondag 28 november     –  10.30 – 17.00 uur

maandag 29 en dinsdag 30 november   –  12.00 – 17.00 uur

N.B.

Parkeergelegenheid in het Domineeslaantje is zeer beperkt. Om de omwonenden te ontlasten verzoeken wij u elders parkeren, mocht u met de auto komen. Parkeren kan op de  Markt (t/o Albert Heyn) of op de Hazeslinger.

Speciale dank zijn wij verschuldigd aan het SBB fonds te Breukelen,  hoofdsponsor van dit evenement, alsook aan het Wijkcomité Midden te Breukelen, voor het mogelijk maken van dit evenement.

Ook dank aan aannemer Jeroen v.d. Heyden voor zijn participatie (expositieschotten) en Kees (Slinger) de Groenteman.

————————————————————————————————-

KOM MEEGENIETEN ÉN MEEDOEN TIJDENS DE EXPOSITIE IN DE DANNE ATELIERS

Er valt niet alleen veel te ZIEN maar ook te BELEVEN tijdens de expositie in De Danne Ateliers, Domineeslaantje 4 in Breukelen. Want in het weekend kunt u tijdens De DOE DAGEN meedoen met allerlei activiteiten o.a. in de vorm van mini-workshops!

Daarnaast vinden er ook extra activiteiten plaats tijdens de feestelijke start van het evenement op vrijdag 26 november a.s. 17.00 – 21.00 uu. Als alle creativiteit u inspireert kunt u zich uitleven in het publieksatelier. Grijp kwast en verf en schilder uw deel op één van de doeken in dit publieksatelier. Zo ontstaan 3 door bezoekers gezamenlijk geschilderde kunstwerken.

DE DOE DAGEN –  ZATERDAG 27 en ZONDAG 28 NOVEMBER A.S.

Dit zijn de MINI-WORKSHOPS en HAPPENINGS waarvoor u zich kunt opgeven:

Schilderen in decembersfeer

zaterdag 27 en zondag 28 november a.s. – van 14.00 – 16.00

– Kom schilderen in het schilderatelier o.l.v. beeldend kunstenaars Jolanda Valk en Irma Meulman. Er wordt gewerkt met acrylverf en alle materialen zijn aanwezig. Maximaal 10 personen per groep.

Aanmelden kan via createdbyjo@gmail.com, kosten € 5,- p.p. inclusief materialen

Gifts maken

zaterdag 27 november a.s. van 13.00-14.00 uur / 14.00-15.00 uur / 15.00-16.00 uur

– In deze workshop maakt u hele leuke en verrassend eigenzinnige kadootjes met diverse materialen o.l.v. de ontwerpsters van het Danne-modeatelier. Alvast voor 5 december? 5 personen per sessie.

Aanmelden via info@willekewilleke.com, kosten € 7,50 p.p. inclusief materialen.

Boetseer je eigen Hollywoodprint

zaterdag 27 en zondag 28 november a.s. van 10.30 – 11.15 en van 13.00 – 13.45 uur

– De Breukelse “Walk of Fame” ligt binnen uw bereik. Onder leiding van beeldend kunstenaar  Marjoke Reinink maakt u uw eigen hand- of voetdruk in klei. BN-ers en niet-BN-ers kunnen zich opgeven via marjoke.reinink@casema.nl;  kosten € 6,- p.p.

Visagie voor de feestdagen

zaterdag 27 november a.s. – van 13.30-14.30 uur / 15.30-16.30 uur

– Genieten, veel zien, veel leren en mooier worden: het komt samen tijdens deze workshop. Professionele visagistes van Feel Good Visagie & Nutrition delen hun vakgeheimen met u en geven u alle tips die u nodig heeft. En natuurlijk gaat u onder hun vakkundige leiding ook zelf aan de slag, met verbluffend fraaie resultaten: een stralende huid en sprekende ogen. Extra: u krijgt uw persoonlijk make-up pas mee naar huis. Laat de feestdagen maar komen, u bent er klaar voor na deze zaterdagmiddag! Maximaal 12 personen per keer.

Aanmelden via feel-good@planet.nl, kosten € 10,- p.p. inclusief materialen.

Tuinadvies

zaterdag 27 november en zondag 28 november (tijd op afspraak)

– Mis het niet! Tuinarchitecte/kunstenares Anneke van Megen geeft, op afspraak!,  gratis persoonlijke tuinadviezen. Duur per advies: 20 minuten. Neem bij uw afspraak een foto of tekening mee van de tuin waarover u een vraag heeft. Bent u gewoon benieuwd hoe het maken van een tuinontwerp in z’n werk gaat? Ook dan mag u een afspraak maken voor een kijkje in de keuken van de tuinontwerper.

Stuur een mail naar info@annekevanmegentuinen.nl en geef een voorkeur aan voor een dag en een dagdeel. U krijgt een paar dagen van te voren te horen of er plaats is en de precieze tijd.

Openbare repetitie van de Big Band Breukelen

zaterdag 27 november a.s. van 10.30 -12.00 uur

Dirigent Harm van Oss nodigt u uit: iedereen die kan spelen kan zijn of haar instrument meenemen en meespelen tijdens deze repetitie van de Big Band Breukelen!

Vanaf ca. 10.00 uur opbouwen, en om 10.30 uur:  SHOWTIME !

Het Danne Impro Koor

zaterdag 27 november en zondag 28 november a.s. – van 14.15  – 15.00 uur

n.b. zondag gecancelled wegens privéomstandigheden

– Wilt u ook wel eens een keer iets anders. Pak dan nu uw kans: voel u vrij, beweeg in de ruimte en zing de longen uit uw lijf. Vanuit het niets wordt een impro koor gevormd, waarbij alle vaardigheden zoals zang, improvisatie en vrijheid centraal staan. Kortom, deze ongekende kans mag u niet missen! Het wordt een middag om nooit te vergeten.

Minimaal 5 personen/maximaal 30 personen. Inschrijven kan via harmvanoss@gmail.com; kosten € 5,- p.p.

Cursus “Verwen uw oren”

zaterdag 27 november en zondag 28 november van 16.00 – 16.45 uur

n.b. zondag gecancelled wegens privéomstandigheden

Laat u meeslepen vanuit uw luie stoel en stap in deze muzikale reis die voert van Zuid naar Noord en Oost en West. Allerlei verschillende muziekstijlen worden door elkaar gedraaid. U ervaart de passie van de musici, die ongetwijfeld op u overslaat. Zorg dat u instapt bij deze muzikale reis!

Minimaal 5 personen, maximaal 30 personen. Inschrijven kan via harmvanoss@gmail.com; kosten € 5,- p.p.

Tussen Kunst&Kitsch

zondag tussen 12.00 en ca. 13.00 uur

– Juwelier Dik van ’t Hof taxeert en/of dateert uw antieke sieraden. U kunt een afspraak maken via margoperizonius@planet.nl. Duur van het consult 10 minuten p.p.

Persoonlijk make-up metamorfose

Zaterdag 27 november a.s. – vanaf 14.00 uur

– Wilt u straks in de feestmaand op uw mooist zijn? Dan is dit uw kans. Eén van de professionele visagistes van Feel Good Visagie & Nutrition geeft u een make-up metamorfose. In een half uur bent u op uw mooist. In de spiegel kijkt u mee hoe u straks deze mooie make-up toepast.

Aanmelden kan via feel-good@planet.nl , kosten € 5,- voor uw persoonlijke metamorfose.

Nailart

zaterdag 27 november van 15.00 – 17.00 uur; zondag 28 november van 12.00 – 16.00 uur

– Joosje Raaff is dol op nagelversieren. Rozerood met een zilveren hartje, donkerbruin met bloemen, blauw met je initialen erop… Wil jij ook van die kunstig versierde nagels? Binnen een half uur heeft Joosje jouw nagels getransformeerd in een kunstwerk. Maak je vriendinnen op school  jaloers en geef je op via marjoke.reinink@casema.nl; kosten € 3,50 p.p.

Portretfotografie

zaterdag 27 en zondag 28 november a.s – van 14.00 tot 17.00 uur (N.B. zondag 28 november is VOLGEBOEKT).

– Een unieke kans om (GRATIS) in bezit te komen van een door De Danne fotografen Joop Tetelepta, Bert Brons en Grace Bernardus gemaakte portretfoto. Neem een object  mee of iemand waarmee u op de foto wilt. Of trek iets aan waar u graag mee wordt vastgelegd en wat iets over u, uw bezigheden of uw hobby’s zegt. Neem b.v. een tennisracket mee als u graag tennist, een voetbal als u graag voetbalt. Trek een turnpakje of een galajurk aan als u dat wilt. Alles kan! De gemaakte foto is digitaal en wordt per mail toegestuurd. Uw kids zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Aanmelden via grace.bernardus@xs4all.nl

________________________________________________________

Wat was het een feest afgelopen vrijdagmiddag en -avond tijdens de opening van Kunst en Feest in De Danne Ateliers!

Tientallen bezoekers liepen te genieten van alles wat te zien was, en van de sfeer, en van de fantastische muziek van Pieter Adriaans, Harm van Oss, Peter Dam en zijn muzikale partner. Burgemeester Ger Mik en galeriehouder/kunstminnaar Peter Leen hielden beiden een fijne speech, en de voorzitter van het Wijkcomité Midden opende met enkele geroutineerde verfstreken het Publieksatelier.

Ook zaterdag kwamen er veel bezoekers. Er werd overal deelgenomen aan de diverse workshops, er werden diverse dames voorzien van een prachtige feestmake-up,  er was een spontaan koor met een mini-uitvoering, de Big Band Breukelen hield een grandioze en swingende repititie waar muzikanten zich spontaan bij aan konden sluiten, en er lopen nu zeker 10 dames door Breukelen en omstreken met prachtig  nagels, kunstig beschilderd door de nailart-specialiste.

Ook vandaag zijn er mini-workshops. Bovendien kunt u vanaf 13.00 tot ca. 14.00 uur  uw antieke sieraden laten taxeren en/of dateren door juwelier Dik van ’t Hof tijdens een mini “tussen Kunst & Kitsch.

Maandag en dinsdag is de expositie ook nog te bewonderen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Mis het niet!

Wat een feest!

Er werd driftig geschilderd in het publieksatelier
Harm van Oss maakte de opening extra feestelijk
Er was veel positieve aandacht in de pers