KONINKLIJKE KUNST SUPERMARKT 2013

Het was weer een feest!

WAT?                  DE KONINKLIJKE KUNST SUPERMARKT

WAAR?               het gebouw van DE DANNE ATELIERS, Domineeslaantje 4, Breukelen

WANNEER?      vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2013

Op vrijdag 26 april a.s. vond om 17.00 uur de opening plaats van de KONINKLIJKE KUNST SUPERMARKT. De opening werd verricht door de Wethouder van Cultuur voor de Stichtse Vecht: mevrouw Gera Helling.

Vanaf de opening viel er zowel op vrijdag als op zaterdag veel te zien en te beleven. Op vrijdag vanaf 17.00 uur werd u vrolijk van vorstelijke muzikale optredens, er was feestelijke kunst te zien en te koop, er waren lekkere (gratis) drankjes en zaken om te peuzelen, er waren fraaie gadgets te zien en te koop, echte hebbedingen zoals handgemaakte hoedjes, handgemaakte tassen,  verrukkelijke handgemaakte bonbons etc.,  2hands speelgoed voor prinsen en prinsesjes, én er was een (gratis) boekenruilbeurs!

BOEKENRUILBEURS:                                                                                                                                                                                                   inleveren:  op vrijdag vanaf 13.00 uur konden boeken (natuurlijk in nog goede staat) ingeleverd worden in het gebouw van De Danne Ateliers, tegen een ontvangstbewijs.

uitzoeken en gratis meenemen: op zaterdag vanaf 11.00 uur kon met het ontvangstbewijs gratis boeken uitgezocht worden. Leesplezier voor de pinkstervakantie!

FRAAIE KUNST: natuurlijk gaven de creatieven van De Danne Ateliers acte de présence, zij lieten hun werk zien. Daarnaast vroegen wij een flink aantal andere kunstenaars om hun werk te tonen. Stuk voor stuk kunstenaars met opvallend en nieuw werk, kortom nieuwe gezichten die nog niet eerder hebben deelgenomen aan door ons georganiseerde groepsexposities! Het was een feestelijke kans om mooi werk op de kop te tikken!

FEESTELIJKE GADGETS:  op de Sunday Market in Amsterdam worden de kraampjes maandelijks door een groot aantal creatieven “bemand” en “bevrouwd”. Over de Sunday Market lopend komt een hebberig gevoel in je op. Wat een creativiteit en wat een fijne zaken zijn daar te vinden. Geen wonder dat wij een paar favorieten uitgenodigd hadden om ook op de KONINKLIJKE KUNST SUPERMARKT aanwezig te zijn om hun moois te verkopen. U kon genieten van ingenieuze hoedjes , van unieke handgemaakte tassen, van verrukkelijke handgemaakte bonbons en van hele bijzondere mini huis-altaartjes.

DEMONSTRATIES: Ter plekke kon u zien hoe graffiti tot stand komt. Tim van Keeken gaf demonstraties van deze kunstvorm.  Ook bijzonder om te zien was hoe je kunt vilten met wol. Truus Brouwer liet het ter plekke zien. Truus “schildert” ook met viltwol. Voorbeelden van haar werk vindt u elders op deze site. Metaalkunstenaar Peter Hartsuijker liet zien hoe je met behulp van een plasmasnijder makkelijk en veilig metaal kunt snijden en tot een kunstwerk bewerken.

Als u na het bekijken van al het moois even uit wilde rusten kon u als extraatje op zaterdag vanaf 14.30 uur komen genieten van een ROYAL HIGH TEA! Met keuze uit allerlei zoete (en hartige) heerlijkheden en lekkere theesoorten. Ook kon u uw bezoek laten vastleggen  door op de foto te gaan als een koninklijke hoogheid. De fotografie gebeurde door professionele (kunst- en portret)fotografen! De vrolijke klanken van de band De Corvedos zorgde voor een instant feeststemming!

Het was een evenement om niet te missen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *