PROJECT KUNSTHOUT 2010

PROJECT KUNSTHOUT

Deze tekst schreven wij in april op deze website:

Wij, het KunstenaarsCollectief,  wilden 75 dorpsgenoten uit de Vechtstreek uitdagen om zijn of haar creatieve kant te laten zien op en/of met een plankje van 22 x 30 cm, met een dikte van 3 cm. Wat kun je met zo’n plankje allemaal doen? Beschilderen, beplakken, er een gedicht op schrijven, betimmeren, verzagen tot een object, de mogelijkheden zijn legio!

En het is gelukt! We hebben inmiddels 75 Vechtstreekbewoners bereid gevonden om deel te nemen aan ons Kunsthoutproject! Geweldig!                                                                                                                                                                                                 Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel naar de inzendingen.

De ontstane kunstwerken worden van zondag 30 mei tot zondag 13 juni a.s. tentoongesteld in de bekende Galerie Peter Leen, Herenstraat 25 in Breukelen. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 30 mei a.s.

Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat de volledige opbrengst van de verkoop van de kunstwerken ten goede komt aan een goed doel, nl. het Alzheimerproject in Breukelen!

Natuurlijk is er een feestelijke opening van deze bijzondere expositie. Deze vindt plaats op zondag 30 mei a.s. Vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom. Kom vooral niet veel later, u heeft dan nog even tijd om rond te kijken.  Want, vanaf 16.30 wordt een aantal van deze bijzondere kunstwerken geveild.

Wij zijn erg blij dat wij drs. Jan Wolter van den Berg (taxateur/veilingmeester) bereid hebben gevonden om deze veiling uit te voeren!

De te veilen kunstwerken worden per opbod geveild, beginnend bij € 50,-. Wees erbij, want dit is ùw kans om een keer een betaalbaar kunstwerk te kopen. Onder de geveilde items bevinden zich kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars! Daarnaast kunt u op deze site al kenbaar maken of u geïnteresseerd bent in één (of meerdere) van de kunstwerken. Ook kunt u al een bod uitbrengen via de mail.  Uw bod doet mee in de veiling.

De opening wordt  gelardeerd met musicale intermezzo’s, hapjes en drank. De kunstwerken welke niet tijdens de veiling verkocht worden, kunnen alsnog worden gekocht  tijdens de duur van de tentoonstelling. De gehele opbrengst van de verkoop van de creaties komt ten goede van het door Stichting Tympaan nieuw opgezette Alzheimer Café te Breukelen. Van de opbrengst gaat niets naar Het Collectief.  Het project wordt  gesponsord door het SBB-fonds in Breukelen, waarvoor hulde!

Tijdens de opening wordt o.a. de  nieuwe huiswijn van Sjatoo geschonken. Deze heerlijke wijn, wordt  belangeloos ter beschikking gesteld door wijnspeciaalzaak Sjatoo Wijn  en Fijn, Straatweg  166  te Breukelen (www.sjatoo.nl).
CQ-Delicatessen op de Kerkbrink 4 in Breukelen stelt een aantal verrukkelijke hapjes belangeloos ter beschikking. Zijn uw smaakpapillen gestreeld en heeft u een partijtje? Bel dan 06 53344322.
Bouwbedrijf Van der Heyden B.V., Orttswarande 61 te Breukelen verzorgde belangeloos het ophangsysteem.

Diverse musici maken de opening tot een feest. Ook zij doen belangeloos mee. Daarom dank aan:
Tibor Perrier (saxofoon), Peter Adriaans (gitaar) en het “Vecht klarinettrio” bestaande Karin Betlem (klarinet), Gerard Scheers (klarinet) en Ben Nederkoorn (basklarinet)

________________________________________________________________________________________________________________

De VEILING  van diverse kunstwerken begon op zondag 30 mei 2010 vanaf 16.30 uur o.l.v. Veilingmeester: drs. JAN WOLTER VAN DEN BERG

TIJDENS DEZE VEILING ÉN GEDURENDE DE LOOP VAN DE EXPOSITIE HAD MEN DE UNIEKE KANS OM EEN BIJZONDER KUNSTWERK TE KOPEN!  waarvan het bedrag volledig ten goede is gekomen van een goed doel, nl. het ALZHEIMERPROJECT in Breukelen!!

De ontstane kunstwerken werden van zondag 30 mei tot zondag 13 juni a.s. tentoongesteld (verkocht en onverkocht)  in de bekende Galerie Peter Leen, Herenstraat 25 in Breukelen.

Op zondag 30 mei 2010 was men welkom op de feestelijke opening van deze bijzondere expositie op zondag 30 mei a.s.  Men had tijd om rond te kijken, en daarna om 16.30 begon de veiling! We hebben gebofd met de veilingmeester drs. Jan Wolter van den Berg (taxateur/veilingmeester). Hij maakte een geweldige show van de veiling.

De te veilen kunstwerken werden per opbod geveild, beginnend bij € 50,-. Dé  kans om een betaalbaar kunstwerk te kopen. Onder de geveilde items bevonden zich kunstwerken van internationaal bekende kunstenaars!

De opening werd gelardeerd met musicale intermezzo’s, hapjes en drank. De kunstwerken welke niet tijdens de veiling verkocht werden, werden bijna allemaal alsnog verkocht tijdens de duur van de tentoonstelling. De gehele opbrengst van de verkoop van de creaties kwam ten goede van het door Stichting Tympaan nieuw opgezette Alzheimer Café te Breukelen. Van de opbrengst ging niets naar Het Collectief.  Het project werd volledig  gesponsord door het SBB-fonds in Breukelen, waarvoor hulde!

Impressie van de veiling van zondag 30 mei jl.