KUNSTHOUT 2010

Project Kunsthout

Begin 2010 vroegen wij 75 mensen uit de Vechtstreek, kunstenaars en niet-kunstenaars, om een plankje te bewerken tot een klein kunstwerkje. De inzendingen waren zeer verrassend! (Zo bleek de burgemeester van Breukelen, de heer Mik, geweldig te kunnen schilderen!) Er zaten juweeltjes van plankjes bij. Er kwam enorm veel creativiteit en talent naar boven borrelen, fantastisch! Alle kunstwerkjes werden 2 weken lang, van 30mei t/m 13 juni 2010 tentoongesteld in de galerie Peter Leen in Breukelen. Bij de opening van de tentoonstelling vond een veiling plaats van een aantal plankjes. Op de resterende plankjes kon via de website of in de galerie geboden worden. Het hele bedrag van de opbrengst van het evenement Kunsthout, ruim € 7.200,- ging naar het goede doel: naar Stichting Tympaan t.b.v. het Alzheimercafé in Breukelen.

Peter Leen heeft belangeloos zijn galerie  ter beschikking gesteld. Bovendien heeft hij geen moeite gespaard om bekende kunstenaars aan te trekken om mee te doen. Iedereen deed belangeloos mee: de kunstenaars en aspirant-kunstenaars, CQ in Breukelen (div. fantastische hapjes), Wijn & Fijn in Breukelen, aannemer Jeroen v.d. Heyden (tentoonstellingrekken), alle muzikanten, en degenen die voor het rondbrengen van de hapjes zorgden. Het evenement werd voorts gesponsord door het SBB-fonds in Breukelen. Zonder deze bijdrage had Kunsthout niet kunnen plaatsvinden.

Hieronder een impressie van de veiling.

Wat is iedereen enthousiast!
U kunt nog een bod doen op een plankje naar uw keuze tot zondagmiddag 13 juni a.s. 13.00uur. Daarna moeten we helaas dit project afsluiten. Iedereen die een kunstwerk gekocht heeft kan dit na 13.00 uur komen ophalen.

Maar we gaan natuurlijk wel een klein afscheidsfeestje (hapje&drankje) organiseren rondom de ultieme afronding van project Kunsthout. Zondag 20 juni a.s. wordt het totale bedrag van de verkoopopbrengst per cheque overhandigd aan een vertegenwoordiger van Stichting Tympaan tbv het Alzheimerproject in Breukelen. U bent van harte uitgenodigd!
Start vanaf 15.30/16.00 uur in Galerie Peter Leen.

De veiling van zondag 30 mei jl. was een groot succes. De 23 voor de veiling genomineerde creaties brachten in totaal € 5.180,- op!
Dit bedrag werd vooral gehaald dankzij de geweldige performance van veilingmeester en taxateur drs. Jan Wolter van den Berg! Het was echt genieten om hem bezig te zien!

Iedereen liet zich de hapjes (gemaakt door Margo en Marijke van het Kunstenaarscollectief) goed smaken. Bijzonder lekker was de culinaire bijdrage van CQ-delicatessen, Kerkbrink 4 te Breukelen: verrukkelijke salades van gerookte biet met appel, rode ui en makreelmousse in fraaie 1-persoonsverpakking.
Het was een gezellige bijeenkomst, ook dankzij de muzikale begeleiding van Het Vecht Klarinettrio, Peter Adriaans en Tibor Perrier!

En het leuke is: we zijn nog lang niet klaar.
Er wachten nog 49 creaties op uw bod! U heeft nog steeds kans om via uw donatie aan het goede doel een mooi en uniek kunstwerkje op de kop te tikken. Er wordt nog steeds geboden op de diverse plankjes. Wees erbij!

wat was het druk!

lekkere hapjes bij de opening